Veelgestelde Vragen

Kan ik als particulier bij Euro-Sprinters bestellen?

Uiteraard kan u als particulier ook bij Euro-Sprinters bestellen. Aangezien u niet BTW plichtig bent, dient u de bestelde transporten wel steeds cash te betalen. Er dient steeds betaald te worden op het laadadres. Bent u niet ter plaatse? Geen probleem, u kan ook via overschrijving betalen. Van zodra wij het betalingsbewijs in ons bezit hebben, kunnen we het transport inplannen.

Hoe kan ik bij Euro-Sprinters een bestelling plaatsen?
  • Telefonisch: Onze Customer Care afdeling staat 24/7, zelfs op feestdagen, voor u klaar op het nummer 080032233.
  • Per e-mail: U kan uw transport ook steeds per mail aanvragen via info@eurosprinters.be.
    • Aanvragen via deze weg worden op werkdagen tussen 07:30 – 17:00 verwerkt.
  • Online: om uw transporten online te boeken hebt u een persoonlijke login en paswoord nodig.

Gelieve er rekening mee te houden dat een eerste bestelling steeds telefonisch of per e-mail dient te gebeuren alvorens u een login kan ontvangen.

Hoe vraag ik mijn login aan?

Via deze link kan u al uw gegevens achterlaten.

Als u reeds bij ons bekend staat als klant, bezorgen wij u onmiddellijk uw login.

Staat u nog niet bekend als klant dan bezorgen wij u uw login na de uitvoering van uw eerste, door ons uitgevoerde, transport.

Moeten mijn goederen aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Euro-Sprinters vervoert goederen van 1g tot 24 ton. De goederen dienen transportwaardig verpakt te worden zodat ze tegen alle risico’s verbonden aan het transport beschermd zijn.


Kan ik mijn transporten zelf opvolgen?

U kan uw zendingen perfect opvolgen via onze online tool. Wordt u liever op de hoogte gebracht via e-mail? Geen probleem! Wij activeren de automatische e-mails graag voor u.

Hoe berekent Euro-Sprinters zijn kilometers?

De kilometers worden berekend van de dichtstbijzijnde startplaats naar het laadadres, vervolgens naar de volgende laad- en/of losadressen en uiteindelijk terug naar de startplaats. De startplaatsen zijn een vast gegeven en werden door Euro-Sprinters nv bepaald. De af te leggen kilometers worden door de kaartsoftware bepaald aan de hand van de snelste weg.

Hoe wordt de brandstof toeslag berekend?

De brandstof toeslag wordt berekend op basis van de kostprijsindex van het ITLB (Rubriek brandstof, nationaal vervoer en algemeen ). De gemiddelde index van het door Euro-Sprinters nv bepaalde jaar wordt vergeleken met de index van de maand voor de maand waarin de factuur wordt verstuurd en vermenigvuldigd met 8,8. Dat bedrag wordt verrekend aan 80%.

Wanneer betaal ik een forfait?

Voor ritten die korter zijn dan 45 km (type 450), 75 km (type 800) en 125 km (type 1500) wordt in de plaats van het basistarief een forfaitair bedrag aangerekend.

Wat is het verschil tussen een foutvracht en een annulatie?

Annulatie

Foutvracht

Chauffeur is nog niet onderweg naar het eerste adres.

Chauffeur is onderweg naar of aangekomen op het eerste adres.

Kosteloos

Niet kosteloos

Ook van toepassing bij probleem tijdens de uitvoering. Bv: Goederen niet aanwezig op laadadres of goederen passen niet in het gevraagde voertuig.

Waarom staat er een administratiekost op mijn factuur?

Indien het bedrag van uw factuur kleiner is dan 50,00 EUR excl. BTW, wordt een administratiekost van 5,00 EUR aangerekend.

Hoe kan ik bij levering betalen?

Euro-Sprinters biedt de ontvanger ter plaatse meerdere elektronische betaalmogelijkheden aan. Cash betalingen zijn per uitzondering mogelijk, mits op aanvraag.

Mobiel betalen *

Met de Payconiq/Bancontact app of met één van de vele bankapps kan je veilig, snel en eenvoudig betalen. Scan de variabele QR-code die de chauffeur jou aanbiedt en voer je betaling in enkele seconden uit.

Betalen met de kaart

Onze chauffeur zal een betaalterminal bij zich hebben waarmee je het openstaande saldo kan betalen met debet of creditkaart.

Contactloos betalen

NFC of contactloos betalen is ook een optie als jouw smartphone of bankkaart dit toelaat.
Hou er wel rekening mee dat voor het contactloos betalen er een limiet van € 25,00 per verrichting bestaat.

* Om met je smartphone te betalen, dien je voor de komst van onze chauffeur eerst de nodige stappen uit te voeren: Download de app van PayConiq/Bancontact of van jouw bankinstelling; registreer je bij deze instelling en koppel je bankaccount aan de app.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Payconiq/Bancontact of kan je best contact opnemen met jouw bankinstelling.

Doen jullie enkel transporten binnen België?

Euro-Sprinters biedt de beste service voor al uw nationale leveringen in combinatie met een uitgebreid Europees wegvervoernetwerk.

Doen jullie enkel A-B ritten?

Wat uw logistieke uitdaging ook is, Euro-Sprinters denkt graag met u mee.

De Kerstman vervangen om relatiegeschenken te verdelen voor uw bedrijf, gevoelige documenten die aan een door u opgegeven contactpersoon moeten bezorgd worden, dat zijn slechts twee voorbeelden uit een enorme waaier aan mogelijkheden.

Bespreek uw project met één van onze experten!